teisipäev, 30. jaanuar 2018

50 SPORDIGA SEOTUD FAKTI MINU KOHTA

1. Esimeses klassis viskasin end palliviskes II kohale!  Ausalt, ise ka ei teadnud, et nii palju (12m) viskasin tol hetkel, et poodiumi koht saavutada!

2. Kolmandas klassis hüppasin kaugushüppes 3.01m ja saavutasin sellega III koha.

3. Kooliajal kogusin kõige rohkem diplomeid just jooksmisega.

4. Kooliajal oli "cooperi test" ainus ,mis keka tunni meeldivaks võis teha. Vist olin juba siis peast vähe uhuuu :)

5. Olen käinud korvpalli trennis ja saanud ühtlasi ka kooli naiskonda sisse. Kahjuks ühegi mänguni ei jõudnud, sest siis kui tiim kokku sai hakkasid inimesed trennidest puuduma ja lõpuks loobusin ka ise.

6. Olen korvpalli mängides käe kipsi saanud. Viskasin palli lauda, aga see tuli kiirema põrkega tagasi kui olin arvestanud ning pall tõmbas mu parema käe keskmise sõrme pahupidi. Peale seda mulle enam korvpall ei meeldi.

7. Võrkpall välistatud.Kuna mu näpud on liiga läbipainduvad, siis ei saa ma võrkpalli mängida. Võrkpalli mängides olen 2 näppu lahasesse saanud.

8. Võin end tundideks jalgratta selga unustada ja niimoodi hulga kilomeetreid maha sõita.

9. Mulle meeldib suusatada. Jah, nii kummaline kui see ka pole mulle meeldib... kuigi pole juba aastaid suuska alla saanud, sest ei ole suuski! Ma "igal" aastal plaanin soetada, kuid kehva suusailma tõttu lükkub alati edasi. Milleks suusad, kui pole lundki.

10. Ekstreemspordina lumelaud.

11. Kõige rohkem õnnetusi ratsaspordiga tegeledes. Ilmselgelt, ei ole hobused ja ratsasport just kuigi turvaline valik. Aga kui oled kord neid imelisi loomi armastama hakanud siis jääb nii elu lõpuni.

12. Ma olen ühe korra hobuse seljast end haiglasse kukkunud. See oli täislaks- kaelalahas, vaakumlahas, tilguti .. kõik mida üks korralik õnnetus võib sisaldada. Kukkusin hobuse seljast suurel kiirusel, ennem seda suutsin pea vastu metallposti lüüa ja seejärel 2 meetrit õhu lendu ning maandumine otse selja peale.

13. Igas asjas kergelt perfektsionist. Annan endast 100 % . Ma üritan alati paremini ja püüdlen alati paremate tulemuste poole.

14. Mulle meeldib pilates, sest ei ole nii uimane kui jooga !

15. Mulle ei meeldi, kui asjad ei suju või ei lähe plaanipäraselt.

16. Jõusaal kui teine kodu. Kui oleks võimalik siis ma vist elakski jõusaali.

17. Olen jooksmisega aktiivselt tegelenud 2015 aasta suvest saati.

18. Kiireim km aeg 4.22...  Ilmselt peale seda olin pilditu, sest hetkel ei meenu kuna ma sellise aja jooksnud olen. Aga Endomondo näitab personal best 1km 4.22 . Seega mingi aeg olen seda suutnud.

19. Poolmaratoni parim aeg 2:15:52... kindlasti tahaks seda aega parandada.

20. Kunagi tahaks ka maratoni aja kirja saada.

21. Olen osalenud 27-l rahvajooksu üritusel.

22. Ma olen aeglane jooksja ehk võimalus end kusagil esimeseks joosta on nulli lähedane.

23. Kunagi tahaks ka triatloni proovida, kuid selleks peab veega sõbraks saama.

24. Ma ei oska ujuda. Jah, nii elementaarne asi aga ma ei oska, sest minu ajal ei olnud koolis ujumise tunde lisatrennina kirjas. Hiljem kui tulid, siis ei olnud mul neid võimalik rahaliselt omale lubada.

25. Minu moto " RUN LIKE BEAST AND FINISH LIKE BEAUTY" ei vasta tõele... vaadates mu pilte mis on tehtud jooksmise ajal ja pilte, mis on tehtud finishis... siis kõlaks see moto pigem " RUN LIKE BEAST AND FINISH LIKE MONSTER"

26. Joostes ma peedistun ehk lähen näost täiesti punaseks. Vahepeal ma vaatan teisi inimesi ja siis tekib tunne, kas nemad üldse jooksidki. EI ole keegi nii peet näost kui mina.

27. Suurim hirm - Et ma komistan jooksmise ajal ning seejärel kukun!

28. Ma ei oska kätekõverdusi teha. Jep, nii saamatu olen, et ei oska.

29. Mulle ei meeldi üksi trenni teha, kuid paratamatult pean kõik oma jooksud tegema üksinda.

30. Olen eratreeneri juures treeningul käinud. (Jooksmine)

31. Ma ei ole kunagi kava järgi jooksnud. Olen mõelnud selleks hooajaks omale ka kava kõrvale võtta. Kindlasti aitab tulemuste parandamisele kaasa.

32. Kardan suuri kiiruseid. Rulluisutamine, jalgratta sõit- kui ei ole katust pea kohal nagu autol, siis ei julge kunagi suurimat täis kiirust arendada. Olen vaikne kulgeja.

33. Ma ei ole kunagi ühelgi EKTREEMJOOKSUL osalenud. Kindlasti tuleb see aeg ka kunagi.

34. Kuuma ilma korral jooksen pigem öösel kui päeval. Aga ainult siis kui keegi veel on, sest ma kardan paaniliselt pimedat.

35. TRENNI RIIDEID POLE KUNAGI LIIGA PALJU !!! Ma võiks iga kord kui poodides käin, mõne paari retuuse koju viia. Härra pööritab selle peale tavaliselt silmi kui uusi retuuse poes näitan ja sealt on kerge tulema "JÄLLE VÕI "

36. Medalid motiveerivad?  Ma ei tea kuidas teistel on aga minu jaoks on üks motivatiooni allikas medalid. Teiseks on tulemus ning kolmandaks enesetunne, mida ma jooksmisest saan.

37. Olen käinud rahvajooksudel kus finishis medalit kaela ei saa. Alati polegi vaja medalit. Vahest on koos jooksmise rõõm suurem.

38. Olen osalenud trepijooksul. Poole peal oli tunne " EI AITÄHH! KAS MA OLEN JUBA KOHAL? F¤#K MILLESSE MA END SEGASIN!  Peale seda ei kipu enam mitte ühelegi trepijooksule!

39. Ma ei oska end kunagi " VASTAVALT ILMALE " riidesse panna. Alati on kas liiga vähe või siis liiga palju.

40. Ma ei ole mitte ühtegi võistlust kunagi võitnud!

41. Ma ei ole võistelnud ühelgi rattaspordi üritusel. Järjekordne linnuke kasti "ÜHEL HEAL PÄEVAL"

42. Trenni tehes ja jooksmisel joogipunktides ei saa ma juua külma või jahedat vett. Vesi peab olema toasoe või leige, sest muidu hakkab mul magu valutama.

43. Energiageele kasutan vaid pikkadel jooksudel. Ülejäänud aja litsun toore jõuga !!

44. Ma ei ole mitte ühtegi võistlust katkestanud. Puhtalt tahtejõuga olen end lõpuni vedanud.

45. Mulle ei meeldi jalgpall, sest "kari lambaid" :D :D  ajab ühte nahkkera mööda platsi taga.

46. Motosporti vaatan suure huviga.

47. Ole osalenud kahel öömatkal. Üks neist oli meelelahtuslik ja teine koostöös politsei, kiirabi ning päästeteenindusega õpetlik öömatk. Kaardi järgi pidime leidma õiged kontrollpunktid ja seejärel nendes olevad ülesanded lahendama.

48. Mulle meeldib proovida uusi trenne, kui võimalik. Ilmselgelt annab see võimaluse enese jaoks midagi põnevat ja meeldivat leida.

49. Ma ei oska suures jõusaalis pooli masinaid kasutada. Võib-olla on asi selles, et meie kohalik jõusaal on nii pisike ja siin on vaid elementaarsed asjad olemas. Suures jõusaalis on võimalusi aga 5 korda rohkem ja pealegi.

50. Aktiivne elustiil on hea ja tervislik. Mulle meeldib olla aktiivne ja kui ma seda just ei ole siis ma ilmselt magan :D :D :D





Kirjutamiseni K :)

4 kommentaari:

  1. See oli küll nüüd igati äge postitus. Kuidas sa mäletad selliseid lapsepõlve saavutusi üldse? MUl küll sellised asjad meeles pole. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Selliste saavutuste meeles hoidmiseks on ette näidata vastava sisuga diplomid! :D Vahepeal olin ise ka täitsa ära unustanud need, aga kui mingi aeg kappe korrastasin jäi diplomi mapp näppu ja siis sirvisin oma saavutused läbi ! Ega üllatusin ise ka,et sellised saavutused olen kirja saanud! :D

      Kustuta
  2. Minu ajal polnud ka ujumistunde koolis. No koolis polnud basseinigi, lisaks maakool ja kedagi eraldi kuhugi vedama hakata ka vaevavalt taheti.
    Aga kuna mu lapsepõlvekodu juures on üle tee järv, siis me põhimõtteliselt suvel suht elasimegi järves.
    Kuigi oma esimesed õpetused sain vanaisa käe all Verevi järves ja Saadjärves.
    Mäletan siiamaani ühte korda, kui olime Saadjärve ääres ja vanaisa õpetas mind ujuma. Vanaisa turvaliste käte peal plätserdasin vees ja Saadjärve üliselges vees ujusid väikesed kalad. Kiljusin ja kartsin jubedalt neid kalakesi ja ei lubanud end rohkem vee alla lasta. :)

    Antud nimekirjas nii mõnegi asjaga samastun ma isegi.
    Nt: Jalgpalli osas olen samal arvamusel. Kari lambaid ühe palli järel - no mis lust seda vaadata on või mängida?! Muudkui jookse ühest väljaku otsast teise.

    Võin end samamoodi jalgratta selga unustada ja lihtsalt sõita - niii naudin seda. Plaanin sel aastal ka oma esimest rattaspordi üritusest osa saada, et käsi nö roheliseks saada.

    Jõusaalis ma ei vaata poolte masinate poole, sest ma ei oska neid lihtsalt kasutada. Ei saa arugi, et üldse mida osadega peale hakata. :D

    Ma olen ükskõik millist sporti tehes punapeet. Alati mõtlen, et appi milline ma välja näen, et mõni vaatab, et see annab küll kohe otsad. :D

    Võrkpalli jällegi armastan, mängisin koolis aastaid võistkonnas ja mitmeid võistlusi sai kinni pandud. Mu lapsepõlvekodu juurde tehti lausa võrkpalli plats, et küla lastel oleks midagi teha ja ula peale ei läheks. Seal õppisin suuremate poiste juhendamisel mängima ning kõik suveõhtud sai seal platsil palli kõksides mööda saadetud.

    Väga tore lugemine - keep going! :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii vahva on lugeda, et leidsid asju millega võid samastuda. :)

      Kustuta